Maar ik was toch in goede conditie?
29 maart 2016
Voorlaatste training
25 mei 2016

Bezoek basisschool AZC Zeist

22 april 2016

Vrijdag 22 april was het zo ver, er stond een bezoek gepland aan de basisschool van het AZC. Het goede doel waar we het allemaal voor doen. Om 15:00 verzamelen we en na een snelle aanmelding mogen we richting de basisschool.

Op het eerste gezicht lijkt basisschool ‘de vrije vogel’ een normale school. Al lijkt de naam na het zien van alle hekken en beveiliging op het AZC wat tegenstrijdig.

Als je door de ramen kijkt zie je geknutselde werkjes, en buiten is een speelplein met een schommel en een glijbaan. We worden welkom geheten door de directeur Willem Klap en krijgen een rondleiding en introductie. We mogen gaan zitten in een van de klaslokalen waar een leerkracht over haar ervaringen vertelt en Willem uitlegt waar we precies voor gaan fietsen. Alle kinderen op deze basisschool hebben een taalachterstand. Naast de Nederlandse taal is er nog een belangrijke taal: de programeer taal. Om ervoor te zorgen dat ze hiervoor niet in achterstand komen wil de school investeren in Educatief Lego. Dit helpt de kinderen om te leren, zonder dat ze de Nederlandse taal hoeven te beheersen.

Na een interessant en indrukwekkend bezoek gaan we terug richting Enigma, extra gemotiveerd om te trainen. Pieter had wederom weer een mooie route uitgestippeld. 65km voor deze 4e training. Na een groepsfoto waren we klaar voor vertrek en zat het tempo er meteen goed in. Na krap 10 km  brak de ketting van een van de fietsen. Gelukkig kon deze gerepareerd worden, niet goed genoeg voor de rest van de training, maar wel voldoende voor de rit terug naar Enigma. De rest van de groep vervolgde de rit, richting Leusden, over de Amerongse berg via Wijk bij Duurstede terug naar Zeist. De wind was niet mild, dit was vooral te merken op de dijk waar we flink moesten ploeteren. Gelukkig hadden we een steady kopfietser die telkens door een ander vergezeld werd. Al met al een pittige maar mooie tour!

Auteur: Susanne Baveld

Comments are closed.