Bezoek basisschool AZC Zeist
3 mei 2016
ZEPA Challenge 2016 is geslaagd!
28 oktober 2016
Bezoek basisschool AZC Zeist
3 mei 2016
ZEPA Challenge 2016 is geslaagd!
28 oktober 2016

Voorlaatste training

20-05-2016

Met nog minder dan 2 weken te gaan voordat we met z’n allen naar Parijs fietsen, gaat de vijfde ZEPA challenge training van start. Voor mij persoonlijk is het de derde training die ik mee fiets. Tijdens de eerste trainingen had ik namelijk nog geen fiets. Het rondje dat we tijdens de training doen wordt steeds groter. Tijdens de derde ZEPA challenge training reden we 50,7 kilometer, de vierde training 65,2 kilometer en vandaag hebben we een mooie ronde van 67,4 kilometer gereden.

Om kwart over 5 gingen we met 10 man van start. Paul, Roderick, Lorain, Max, Pieter, Daniel, Ed, Frank, Jaco en ik. Het begin van de rit is altijd het moeilijkst omdat we met 10 man door de drukke straten van Zeist scheuren midden in de spits. Dit betekent veel auto’s en goed opletten. Eenmaal richting de Bilt gaat het veel beter, er zijn goede fietspaden waardoor het tempo omhoog kan. Al gauw gaan we richting de 30 kilometer per uur. Nadat we de A27 overgaan zitten we zelfs boven de 30. We rijden door prachtige natuur, veel bomen, uitgestrekte velden en water.

Als we richting Breukelen gaan hebben we voor de wind en rijden we soms zelfs boven de 32 kilometer per uur. Ik kom plaatsnamen tegen waarvan ik nog nooit gehoord heb zoals Nieuwersluis en Loenen aan de Vecht. Als we deze plaatsen voorbij gaan komen we op een weg waarbij we aan allebei de kanten alleen maar water zien. Het leek wel de afsluitdijk. Gelukkig waren we niet zo’n eind van huis maar bleken het de Loenderveensche plassen te zijn. Na weer aan land te komen in Oud Loosdrecht ging het tempo weer flink omhoog richting de 33 kilometer per uur.

Na Loosdrecht vervolgde we onze route door de prachtige Loosdrechtse bossen. Helaas hadden we na deze mooie weg een flinke valpartij op de Dorpsweg. Het tempo werd daardoor iets lager en we reden rustig terug naar Zeist.

Aankomende zondag zal de zesde en tevens laatste ZEPA challenge training zijn voordat we op donderdag 2 juni richting Parijs fietsen.

Auteur: Pim Stam

Comments are closed.