GOEDE DOEL

 

Dit jaar fietsen we wederom voor vluchtelingenkinderen in Nederland. Deze doelgroep is nog altijd groot in Nederland en kan onze hulp heel goed gebruiken.

 

Over het goede doel
De donaties zijn ten goede van YOIN van stichting Entrea/Lindenhout (www.yoin.nl). YOIN helpt en begeleidt minderjarige vluchtelingen bij opvang, wonen en opgroeien. Dat betekent zo gewoon mogelijk wonen, zo gewoon mogelijk naar school, gewoon in de buurt en gewoon meedoen met sport, cultuur, een bijbaantje, enzovoort.

 

De donatiebesteding
Waar de overheid stopt willen wij helpen. De instroom van vluchtelingen in Nederland is misschien minder dan een aantal jaar geleden, maar er wonen nog altijd veel minderjarige vluchtelingenkinderen in Nederland die niets liever willen dan zo gewoon mogelijk opgroeien.

 

Als we ons minimale doel van 20.000 euro aan donaties bereiken, willen we de volgende drie projecten ondersteunen:

 

1. Budget per kind voor culturele of sportactiviteiten
De jongeren wonen in groepen van 4-10 in een woning en kunnen naar school. Er is echter geen geld voor culturele of sportactiviteiten, terwijl de jongeren zo graag naar een sportclub willen of muziekles willen volgen om even ergens anders aan te kunnen denken en nieuwe mensen te ontmoeten. We willen deze kinderen de mogelijkheid bieden om hun culturele passies en wensen te volgen. Op dat vlak bestaan taalachterstand en culturele verschillen veel minder en kunnen ze tegelijkertijd zichzelf zijn en gelijk zijn aan andere jongeren in Nederland. Daarbij kan muziek, dans of beeldende kunst helpen bij de verwerking van mogelijke trauma’s die zijn opgelopen tijdens de vlucht.

 

2. Lesmaterialen om onze taal op een leuke manier (met 21e eeuwse vaardigheden) nog sneller te leren
De jongeren doen hun best om onze taal zo snel mogelijk te leren en vinden het leuk om naar school te gaan. Om ze hierbij te ondersteunen, willen we voor de huizen van YOIN waar 24/7 begeleiding lesmaterialen aanschaffen, zodat zij ook buiten school de Nederlandse taal kunnen oefenen op een manier dat ze ook 21e eeuwse vaardigheden leren.

 

3. Uitzetpakket voor jongeren die 18 zijn en zelfstandig gaan wonen
YOIN begeleidt ook jongeren vanaf 18 jaar, omdat ze nog niet altijd zelfstandig genoeg zijn om alles zelf te kunnen regelen. Sommige jongeren zijn dan ook nog maar net in Nederland. Zodra de jongeren 18 worden moeten ze zelfstandig wonen. Om ze een handje op weg te helpen, willen we een uitzetpakket samenstellen (o.a. pannen en linnengoed) om mee te kunnen geven zodra ze de woning onder toezicht van YOIN verlaten.

 


Foto ZEPA Challenge 2016 - uitreiking cheques