Bezoek basisschool AZC Zeist
3 mei 2016

Maar ik was toch in goede conditie?

25  maart 2016

De ZEPA Challenge is een serieuze rit. Dat vraagt dus ook om serieuze training. Als fanatieke mountainbiker zit het wel goed met mijn conditie en ook met de benen, maar een racefiets belast je lichaam op een andere manier en je moet ook eelt kweken tegen de zadelpijn. Zondag 20 maart stapten Paul, Ruud, Pieter en ik daarom op de fiets voor alweer de tweede ZEPA training. We hadden er zin in. Pieter had een mooie route gemaakt van 52 kilometer rond Zeist. Een prima afstand om weer warm te draaien. Paul, Ruud en ik waren als eerste op het ontmoetingspunt. Onder het genot van een kop koffie vertelde Paul dat hij zaterdag nog was wezen spinnen. Zelf had ik die zaterdag de loodzware mountainbiketocht Zandvoort-Katwijk-Zandvoort gereden. We waren dus allebei zeker niet ontevreden over onze voorbereiding en dat gaf zo’n genoeglijk gevoel van saamhorigheid. Dat gevoel verdween als sneeuw voor de zon toen Pieter binnenstapte in zijn fietskleding. Monter bestelde hij koffie. Hij had er al 110 kilometer op zitten en had zin in de rit met ons vieren. Mmm… 110 kilometer en dan nog zo fris! Dat kon wat gaan worden. Toen we op de fiets stapten, ging Pieter zoals verwacht direct aan kop en die positie heeft hij niet meer afgestaan. Het gemiddelde tempo lag hoog. Het eerste half uur dacht ik zelfs aan afstappen. Tjonge, dat gaat wat worden die ZEPA Challenge. Je wordt een dagje ouder. Ik moet opwarmen, want de diesel voorgloeien duurt bij mij toch zeker een half uur. Gelukkig kwam ik na een aantal kilometers meer in mijn ritme. Ik had de route van tevoren al verkend, dus wist ik waar we waren en kon ik mijn energie goed verdelen. Binnen twee uur waren we weer terug in Zeist. 57km gefietst met een mooi gemiddelde van 29km p/u, zeker voor de tweede training. Maar ik weet wel wat mij te doen staat: fietsen, fietsen, fietsen en zitvlees creëren! Met een paar keer in de week yoga voor de rust in de kop, weet ik zeker dat dit gaat goed komen. Ik heb nog goed twee maanden om mezelf klaar te stomen. Mannen bedankt voor de leuke, gezellige training. Op naar de volgende!

Auteur: Maurice van Hoorn

 

Comments are closed.