ZEPA 2023: De eerste training
23 februari 2023
ZEPA blog van Ian: Een beproeving op tweede paasdag
18 april 2023
ZEPA 2023: De eerste training
23 februari 2023
ZEPA blog van Ian: Een beproeving op tweede paasdag
18 april 2023

Ontwakingstocht 5 maart!

Op 5 maart hebben we met een leuk groepje deelgenomen aan de ontwakingstocht in Driebergen, georganiseerd door de lokale fietsclub. Naast het groepje enigmanen hebben we voor het eerst een fietser van Charco&Dique kunnen strikken die ook nog eens haar eigen supportteam meenam.

Eenmaal onderweg was het toch best frisjes maar gelukkig wel droog. De route die eigenlijk 60 kilometer zou zijn bleek uiteindelijk toch wat langer maar dat mocht de pret niet drukken. Zigzaggend door dorpjes en tussen weilanden kwamen we zonder al te veel spannende momenten aan op de dijk waar ons groepje van 6 uiteindelijk uitgegroeid bleek te zijn tot een waar peloton.

Niet lang na het verlaten van de dijk moest ook de Amerongseberg worden bedwongen voordat we van het bergaf gedeelte konden genieten. Een kans die Ruud niet aan zich voorbij liet gaan om Martijn toch maar in te halen en op sneltreinvaart van de heuvel af te vliegen. Eenmaal onder was daar na zo’n 40 kilometer een momentje om iets te drinken. De tafels vol met appeltaart waren helaas niet bij de prijs inbegrepen.

Nadat de beentjes weer een beetje warm waren verliepen ook de laatste 25 kilometer soepel met een klein heuveltje als laatste echte obstakel. In al het enthousiasme van het kopgroepje werd er vlak voor de finish nog een afslag overgeslagen maar we kwamen snel weer op de route terecht. Eenmaal aangekomen hebben we nog kunnen ‘genieten’ van een hapje en een drankje en dat was hem alweer. Een geslaagd ritje!

Comments are closed.