Aan de voorbereiding kan het niet liggen.
15 mei 2023
ZEPA-blog van Ed: Strijd om de bolletjestrui.
25 mei 2023
Aan de voorbereiding kan het niet liggen.
15 mei 2023
ZEPA-blog van Ed: Strijd om de bolletjestrui.
25 mei 2023

ZEPA blog: 100 kilometer tocht

Op zaterdag 20 mei is er met een klein groepje nog een laatste lange trainingsrit gereden. Om half 11 stonden Sanne, Martijn, Babs en ikzelf te popelen om te vertrekken en was het alleen nog even wachten tot Pieter en Robbert arriveerden. Deze fietsfanaten hadden er namelijk al een dikke 100 kilometer op zitten en wilden dat met ons nog eens dunnetjes over doen. De eerste 20 kilometer waren nog leuk. Zigzaggend tussen alle fietsers en wandelaars sjeesden we met z’n allen over iets te smalle bospaadjes en reden nog kort mee met een flinke toertocht die op dat moment aan de gang was.

De volgende 30 à 40 kilometer kwamen we erachter hoe fijn die beschutting was. Over de landweggetjes en tussen de weilanden wist een stevige tegenwind ons keer op keer te vinden en ook voor Pieter en Robbert (die de rest van de groep ondertussen moesten meezeulen) was het behoorlijk aanpoten. Nadat we na zo’n 60 kilometer ook nog eens omhoog moesten waren enkelen het wel behoorlijk zat en dus was het maar goed dat we daarna snel een stop maakten om een hapje te eten.

Na een heerlijk broodje werd er uitgekeken naar een terugweg met wind mee. Vlak voor vertrek bleek stilstaan op een parkeerplaats toch nog erg lastig aangezien ik het voor elkaar kreeg om, voor het oog van de andere mensen op het terras, tegen de grond te gaan. Tja… Gelukkig was de terugweg inderdaad zo prettig als we die allemaal hadden voorgesteld. Met de wind in de rug was het vooral genieten van het weer en de omgeving en op wat kleine obstakels na was het een relaxed terugritje.

Al met al een goede voorbereiding die ons volgende week zeker gaat helpen!

Comments are closed.